Adrian Despot
StarMania >> Staruri >> A >> AD >> Adrian Despot

Adrian Despot
Star trimis de: A_l_y
4 din 5
Nume real: Adrian Despot
Alias: Adi
Data nasterii: 21 Martie 1976 (41 ani)
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Felnac, lângă Arad
Status marital: casatorit
Sotie: Lisa
Copii: Maia și Toma
Animale: un basset hound, Baa
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: negru
Hobby-uri: muzica
Educatie: Liceul „Ion Neculce“

Modifica datele despre star Adauga informatii noi

Biografie:
Adrian Despot a declarat că s-a născut pe muzica celor de la Beatles, tatăl său având un magnetofon și trei benzi doar cu Beatles. Mama sa ar fi vrut să se facă actor. Astfel, Adrian scrie două poezii și o proză, recitând pasaje din acestea în public, la un muzeu. În clasa a V-a părinții îl dau la cursuri de chitară clasică, motivul declarat fiind „ca pe băiat să-l placă fetele”.
În 1996, participă la un show de televiziune care va face mare audiență pentru TVR, "Școala Vedetelor", făcându-se remarcat prin magnetismul scenic de care a dat dovadă.
La finele lui 1996 este cooptat în trupa de rock Vița de Vie, fondată de către Sorin Tănase și Sorin Dănescu. Trupa semnează un contract cu Zone Records, și apare pe piață primul album, „Rahova”. Un album de debut, apărut sub formă de casetă, nu în foarte multe exemplare.
Vița de Vie începe să se remarce pe planul muzical românesc și în 1998 semnează un contract cu MediaPro Music. În același an apare cel de-al doilea album al formației, „Fenomental”, material care va fi primit bine de către public. Melodia „Basul și cu toba mare”, de pe respectivul album, va deveni hit-ul formației.
În 2000, la premiile „OTTO”, Vița de Vie va fi declarată cea mai bună trupă rock. Tot în 2000 apare cel de-al treilea album, „Exxtra”.
Despot este cunoscut publicului român și pentru participarea sa în juriul concursului de muzică televizat „Megastar”.
Adrian Despot și soția sa, Lisa au doi copii. Adrian Despot este cantaret, compozitor si producator muzical, vocal si chitarist in una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din Romania, Vita de Vie. Solistul trupei Vița de Vie era pasionat de limba lui Shakespeare, atât de pasionat încât ieșea foc. La propriu! În timpul orelor de engleză, Adi, însoțit de silitorii săi colegi, incendia clasa. Procedeul era simplu și eficient. “Puneam o foaie de hârtie în bancă și îi dădeam foc. Ieșea un fum teribil, iar profesoara se panica”, povestește el, încântat de aceste isprăvi. “Am avut o profesoară de logică nebună de legat. Când se enerva, lua geanta și o trântea pe masă. Printre lucrurile ei se număra și o pungă cu pâine uscată.
Când nu ne mai suporta, lua pâinea și începea să arunce cu ea în noi”, povestește Despot. Tot atunci, Adi și-a făcut și prima trupă. "Repetam într-o cameră de un metru pătrat. Dar era foarte mișto"


Galerie foto Adrian Despot
Adauga poze noi Trimite poze noi


Mai multe poze Adrian Despot >>


Videoclipuri Adrian Despot
Adauga videoclipuri noi Trimite videoclipuri noi

Momentan nu exista videoclipuri pentru Adrian Despot.


La acest star au mai contribuit: Anahi_y_anca.
Share on Facebook