Madalina Manole
StarMania >> Staruri >> M >> MA >> Madalina Manole

Madalina Manole
Star trimis de: Iuliana11
4 din 5
Nume real: Magdalena - Anca Manole
Alias: Fata cu părul de foc
Data nasterii: 14 Iulie 1967
Zodia: Rac
Locul nasterii: Valenii de Munte, judetul Prahova
Data decesului: 14 Iulie 2010
Mama: Eugenia
Tatal: Ion
Frati: Marian
Sot: Mircea Petru
Copii: Petru (8 iunie 2009)
Inaltime: 1,72m
Greutate: 58kg
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: castaniu
Site oficial: www.madalinamanole.ro

Modifica datele despre star Adauga informatii noi

Biografie:
Mădălina Manole își face debutul muzical la 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean. Alcătuiește împreună cu Ștefania Ghiță duetul Alfa și Beta cu care participă la spectacolele Cenaclului Flacăra. Devine cea mai tânără membră participantă a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului. Cântă alături de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Roșu și Negru, ș.a Între anii 1982 și 1985, Mădălina Manole urmează cursurile Școlii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor și este angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar. Dan Ștefănică îi încredințează piesa „Pentru noi nu poate fi alt cer” care figurează pe coloana sonoră a filmului „Nelu” în regia lui Dorin Doroftei. Cu această ocazie, interpreta joacă și primul rol într-un film.

În anul 1988, Mădălina Manole participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental” compusă de Șerban Georgescu. Este începutul unei colaborări de succes între cei doi.

În anul 1991, obține discul de aur pentru albumul „Fată dragă”. Tot în același an ia ființă Fan-clubul național Mădălina Manole condus de studenții Ciprian Antochi și Claudia Panaite. Fan-clubul are 25 de filiale în țară.

Din anul 1991 seria turneelor în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Gerrmania, Franța. După albumul „Fată dragă”, Mădălina Manole primește alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unități (LP si MC). Revista „Billboard” a semnalat în acel moment performanța artistei.

În anul 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care-i aduce o invitație la Bruxelles unde filmează în studiourile societății belgiene Radio Contact videoclipul pentru piesa „Să nu mă minți”. Revista „7 Extra” o apreciază drept „Patricia Kaas a României”

În anul 1995, cântă la București în deschiderea concertului Whigfield iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului susținut de formația Los del Rio.

În anul 1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină”, moment în care înregistrează două premiere notabile. Mădălina Manole devine primul nume al muzicii pop românești care intră în catalogul unui mare producător muzical internațional – Polygram Group (prin Zone Records România). Cea de-a doua premieră marcată prin acest album este faptul că Mădălina Manole este prima artista de muzica pop care are curajul sa interpreteze folclor autentic, în manieră originală, cu o orchestră de muzică populară condusă de regretatul Dorel Manea. Pe album se regăsesc piese de la Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ileana Sărăroiu, Lucreția Ciobanu, Mioara Velicu.

În anul 1997, prezintă alături de Octavian Ursulescu ediția aniversară a Festivalului Internațional „Cerbul de Aur” de la Teatrul Dramatic Brașov. Mădălina Manole este aleasă de concernul internațional Procter&Gamble pentru ca imaginea ei să fie folosită la lansarea în România a unui produs cosmetic ocazie cu care se alege cu porecla „fata cu părul de foc”, aluzie la culoarea părului în lumina reflectoarelor.

În 1997, ia ființă Asociația Culturală Mădălina Manole cu caracter cultural și umanitar. Mădălina Manole este invitată în cele mai importante emisiuni de televiziune și radio, iar numele ei ține capul de afiș alături de artiști consacrați ai divertismentului românesc). Susține sute de spectacole organizate în România de impresari importanți ai momentului. "Îmi aduc aminte că eram plecată cel puțin 20 de zile din 30, cât are o lună! Tot timpul făceam și desfăceam valizele, îmi era tare dor de patul de acasă, dar sălile arhipline și zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci când mă vedeau în carne și oase pe străzile din orașul lor, păpușile pe care mi le aduceau copii la fiecare spectacol, autografele și scrisorile primite de la fani, melodiile cântate de ei vers cu vers, toate astea m-au făcut să uit de lucrurile mai puțin plăcute din viața mea de artist, dorul de cei dragi de acasă, articolele din presa de scandal, renunțările, sacrificile, dieta normală a unui artist…”, a declarat Mădălina Manole.

În anul 2000, obține distincții pentru cea mai bună interpretă pop și cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România și respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România.

În 2000, albumul „Dulce de tot” este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualități.


Galerie foto Madalina Manole
Adauga poze noi Trimite poze noi


Mai multe poze Madalina Manole >>


Videoclipuri Madalina Manole
Adauga videoclipuri noi Trimite videoclipuri noi

Momentan nu exista videoclipuri pentru Madalina Manole.


La acest star au mai contribuit: Anahi_y_anca, Mmpuiu, Andraaa12, Smenaru90, Iuliana11, Yoyogirl122, Lori.
Share on Facebook