Taxi
StarMania >> Staruri >> T >> TA >> Taxi

Taxi
Star trimis de: Mobuntu
1 din 5
Locul nasterii: Bucuresti
Site oficial: http://www.trupataxi.ro/
Modifica datele despre star Adauga informatii noi

Biografie:
Trupa TAXI a inceput la initiativa lui Dan si a lui Adrian, care la vremea aceea cantau intr-o fomatie numita "Altceva". Urmatorul care s-a alaturat proiectului a fost George, un vechi cunoscut. Le mai lipsea doar un tobosar. In urma auditiilor ce au urmat alesul a fost Lucian.

Numele TAXI, l-a gasit Dan. Astfel pe data de 13 martie 1999 se poate spune ca s-au nascut ca trupa. Baietii n-au pierdut timpul si in aceeasi luna au lansat piesa "N-ajung la ele". Din pacate piesa n-a prins. Dar ei nu s-au dat batuti si au revenit cu "Criogenia salveaza Romania" despre care nici nu trebuie sa mai spunem ceva.

Ca o confirmare a succesului lor a venit nominalizarea la Festivalul National de Muzica Usoara "Mamaia", 1999.

Primul lor material discografic nu a intarziat sa apara, astfel ca in noiembrie lanseaza "Jumatate de album". De asemenea in 1999 a aparut si primul lor videoclip "Criogenia salveaza Romania".

In februarie 2000, cei patru au castigat preselectia pentru Eurovision cu melodia Luna ("The Moon" in limba engleza). In luna martie, se lanseaza alte doua melodii de success, "Doi zero zero zero" si "Jumatatea mea". In iulie, pe 21, TAXI a lansat primul album "intreg" de pana atunci, "Trag un claxon".

Odata cu acesta apare si al doilea videoclip, "Trag un claxon". Urmatorul material a fost "Comunitaru", care s-a bucurat de acelasi succes. La mijlocul verii a aparut al doilea album, intitulat "Americanofonia". In tot aceast timp, trupa TAXI a fost constanta in ceea ce priveste stilul, declarand ca nu cred in schimbari de stil.

Cu toate acestea, intrebati fiind ce fel de rock canta, au raspuns "Chiar nu stim. Si noi vrem sa stim asta. Abia asteptam sa fim incadrati undeva. Sa intram in randul lumii".

Componenta: Vicky Sava (backing vocals), Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitară bas), Cantemir Neacșu (chitară electrică), Mugurel Coman (clape), Dan Teodorescu (voce, chitară acustică).


Galerie foto Taxi
Adauga poze noi Trimite poze noi


Mai multe poze Taxi >>


Videoclipuri Taxi
Adauga videoclipuri noi Trimite videoclipuri noi

Momentan nu exista videoclipuri pentru Taxi.
Share on Facebook